Tonia Rood

tonia roodIk ben Tonia Rood, getrouwd met Edwin. Samen hebben we een zoontje, Dani. Uit een eerder huwelijk heb ik nog drie kinderen die inmiddels volwassen en uitgevlogen zijn.

Hoewel ik al van jongs af aan in de zorg wilde werken heb ik de opleiding tot verzorgende IG pas op latere leeftijd gevolgd. Mijn opleiding heb ik in Magnushof in Schagen gedaan en daar heb ik vijf jaar gewerkt op diverse afdelingen.


Ik heb een speciaal plekje in mijn hart voor dementerenden. Het blijft een uitdaging om met de juiste benadering en door handvatten aan te bieden te proberen iemand weer een stukje grip op het leven te laten krijgen. Door alle bezuinigingen de laatste jaren is er steeds minder tijd om iemand voldoende aandacht te kunnen geven. Hierdoor ging ik steeds vaker naar huis met een onvoldaan gevoel.


Toen kwam in de zomer van 2013 de Polder Residence op mijn pad. Het tweede huis, de Polderhoeve was toen nog in aanbouw. Enorme bewondering heb ik voor Jennifer die dit gerealiseerd heeft! Een dagje meedraaien voelde als een warm bad en ik keek mijn ogen uit. Aan werkelijk alles is gedacht om het de bewoners naar de zin te maken en hoe je ze betrokken kunt houden bij het leven. De sfeer is ontspannen en huiselijk en je ziet de mensen genieten. Ik ben heel blij dat ik deel uit mag maken van dit “gezin”. Ik hoop hier nog  lang te mogen werken en maak graag kennis met u!


Hartelijke groet, Tonia